11.12.1984Krampusie!
Wiem rze przynosisz prezenty a nie zajmujesz się pieskami, ale morze zrobisz wyjontek dla mnie a właściwie to dla mojego pieska. Mój piesek jest super, ma na imie Buddy, bo zawsze był moim pszyjacielem odkąd go tata znalazł i tutaj z nami zamieszkał w domku. Bawiłem się z nim normalnie w domu tylko zawsze miał ostre zombki ale odkond dorósł zaczoł tak warczeć dużo i raz nam pogryzł naszą kotke Fluffy, takom ładnom i puszystom takom białom która zawsze mruczy jak się jom pogłaszcze po główce i zawsze lubi się przytulać i w ogóle jest super i lubie ją przytulać. Buddy ostatnio ciongle patrzy tak źle na Fluffy i ciongle chce łapać zajonce, ale za to w ogóle nie szczeka tylko tak dziwnie wyje prawie jak wilk a odkond pogryzł Fluffy tata się zdenerwował i wygonił go z domu do budy i jest tylko na podwurku.
Proszę, wytłumacz mojemu pieskowi rzeby nie gryzł kici bo jest naszom pszyjaciułkom i wtedy będzie mógł znowu spać ze mnom w moim łuszku. Bardzo za nim tesknie a mama mi nie pozwala do niego podchodzić i go głaskać i mi jest smutno i jemu tesz jest smutno i zimno tak na dworzu. Mama wogule chciała go oddać ale ja nie chce, proszę, porozmawiaj z nim żeby już nie gryzł i nie wył tak, bo Buddy to dobry piesek i nie wiem co się nagle stało. Mieszkamy przy lasku Cripple Rock w Hellridge i tata znalazł tam niedaleko Buddy’ego ale nie chcemy rzeby sobie poszedł. A przy okazji chciałbym jeszcze laleczkę tego kosmity E.T... Dałbyś mi taką? Ale nie musisz mi jej dawać bo bardziej wole żeby Buddy znowu wrócił do środka...
Sam Gerdey, lat 6
List w ramach eventu Duch minionych świąt znajdujesz w swojej skrzynce w fabularnym czerwcu, dokładny dzień możesz wybrać samodzielnie, podobnie jak dokładną lokację, w której rozegrasz wątek, o ile będzie pasowała do treści listu. Pełny wątek należy zgłosić najpóźniej do 6 stycznia 2025 w tym temacie. Pamiętaj, że zadanie wykonać możesz tylko z postacią, z którą jeszcze nie zagrałeś.