PDPostać: Arlo Havillard
Wydane punkty doświadczenia: 5 PSo
Zakupione: drugi poziom konsekracji
Uzasadnienie:Konsekracja jest niedołączonym elementem życia Havillarda, sam nawet uważa ją za pierwszy etap zaklinania, o czym wspomina
tu, gdyż jest miłośnikiem teorii, ze lepiej przyzywa mu się demony do przedmiotów, które sam naładował magią - pisze o tym w
tym liście i wspomina w
tym poście, gdzie poniekąd potwierdza swoją teorie, gdy nie udaje mu się zakląć w nadesłanym przez Blair konsekrowanym przedmiocie demona.
Najczęściej konsekruje przedmioty właśnie pod zaklinanie.
Tu, uprzednio, z pomocą czterech żywiołów, zgodnie z praktyką, wystawiając przedmiot na kontakt z czteroma żywiołami, z powodzeniem nasyca magią nieśmiertelnik, zapewniając sobie większą przychylność demonom typu
adhernet,
Konsekracja umacnia jego więź z Piekłem i sprawia, ze modlitwa do Piekielnej Trójcy regularnie zamiera na jego wargach, uczy go również skupienia. Dzięki uprzedniej modlitwie i kontemplacji, na kolejny sukces w tym zakresie nie musi długo czekać- kilkanaście dni później
zegarek staje się ofiarą modlitwy zapisanej na skrawku pergaminu.
Czasem zdarzają się błędy w sztuce- zwłaszcza, gdy kilka czynników walczy o atencje jego skupienia, jak tu, gdy próbuje konsekrować
naszyjnik z palladem, ale tym razem odnosi fiasku. Jedna porażka nie uśmierca w nim wytrwałości, wręcz przeciwnie - motywuje go, by spróbować raz jeszcze. Wyrzuca z głowy zbędne myśli, zapisując słowa na pergaminie, skupia się na intencji i więzi z Piekłem,
wszystko to przekuwa w powodzenie. Kolejne sukcesy -
jeden,
drugi - zwiększają jego pewność siebie,
, a niepowodzenia, które czasem pojawią sie na jego drodze nie studzą jego zapału. Konsekracja wiec uczy go także wytrwałego dążenia do celu, dzięki czemu, w drugiej próbie, skutecznie nasyca
kartę do gry magią, zapewniając sobie przychylność demonom typu
psotnik. Zdarza mu się również konsekrować przedmioty codziennego użytku, by magia rytualna chętniej współpracowała z czarownikiem -
gałka do drzwi jest tego doskonałym przykładem.
Zdarza mu się tez - rzadziej - przekazywać wiedzę na temat konsekracji dalej - tłumaczy Judith
cały proces i jednocześnie z powodzeniem konsekruje plastikową zapalniczkę, dzięki czemu demony typu
niszczyciele będą bardziej skore do współpracy. Dzieląc się swoją wiedzą, z charakterystycznym dla siebie zapałem, zaszczepia w kobiecie zainteresowanie tym rzemiosłem.
Więc konsekracja staje sie Havillardowi coraz bliższa i ciągle pogłębia swoją wiedzę z tego zakresu, inwestując w studiowanie jej swój wolny czas -
tu wspomina, że zagłębia drugi poziom wiedzy, czyniąc wzmiankę średniozaawansowanych modlitwach. Mówi tez, ze zna jedną z największego poziomu. Każdy sukces utwierdza go w przekonaniu, że wybrał właściwie; każda porażka zachęca go, by dawał z siebie jeszcze więcej.