12 grudnia 1984Kochany Krampusie,
W tym roku byłam bardzo grzeczna i ładnie się modliłam do Piekła, dlatego chce Cie prosić o coś specjalnego, proszę przynieś mi w tym roku eliksir na zdrowie dla mojego taty, nazywa się Tim i pracuje bardzo cięszko w takiej firmie, co się nazywa chyba Flying Dadsman, ale nigdy nie mówi, co tam robi, a ostatnio wraca do domu taki bardzo zmęczony, że ledwo chodzi i ostatnio ciągle bardzo kaszle i nie ma już na nic siły. Boje się o niego, bo jest najlepszym tatom na świecie i bardzo lubi swojom prace, to chyba musi być tam super, a tata się czuje tak źle i jest przez to nieszczęśliwy. Niedawno jeszcze chodziliśmy razem na spacery i on mi opowiadał troche o tej pracy, ale nie wszystko, bo mówi, że to nie dla dziecka, ale teraz ma coraz mniej czasu i jest ciągle smutny i nie ma czasu żeby się ze mną bawić i siły też nie ma. Tata bardzo kaszle, nawet w nocy, i mówi, że nie może oddychać czasami. Mama się martwi. A tata muwi, że to nic, że w pracy jest durzo kużu i to przez to. A ja wiem, że to nie to.
Bardzo proszę, Krampusie, pomożesz mojemu tacie? Taki super eliksir na zdrowie na pewno by mu pomógł. Nie znam się za bardzo, ale na pewno taki istnieje, a jak nie, to może Ty umiesz taki zrobić? Albo poproś Aradie i opowiedz jej o tacie. Wtedy na pewno mu kaszel przejdzie. Chce, żeby tata znowu miał siłę i wracał do domu i śmiał się i uśmiechał i bawił ze mną znowu, może nawet się martwić przestanie i znowu będziemy chodzić na spacery.
Proszę Cie, bardzo proszę, tata zasługuje na to, żeby być szczęśliwy.
Carolyn Yates, lat 7
List w ramach eventu Duch minionych świąt znajdujesz w swojej skrzynce w fabularnym czerwcu, dokładny dzień możesz wybrać samodzielnie, podobnie jak dokładną lokację, w której rozegrasz wątek, o ile będzie pasowała do treści listu. Pełny wątek należy zgłosić najpóźniej do 6 stycznia 2025 w tym temacie. Pamiętaj, że zadanie wykonać możesz tylko z postacią, z którą jeszcze nie zagrałeś.