28.11.1984Kochany Krampusie
W szkole dziewczyny ze starszych klas się śmiały ze mnie i moich koleżanek!, że prezenty kupują nam rodzice, jak nie patrzymy i że jesteśmy dziecinne. Nie chcę im wierzyć, mimo że inne moje przyjaciółki zaczęły przyznawać im rację, chyba żeby tylko się im przypodobać... A morze to po prostu ich rodzice chowają ich rózgi, wymieniając je na te prezenty? Chyba tak bo są niemiłe i pewnie wiesz o kim muwie. Ja na twoim miejscu umieściłabym je na liście dla niegrzecznych bo nawet nauczyciele za nimi nie przepadają, a mnie lubią, bo jestem grzeczna i wiesz o tym przecież Krampusie.
Wiem, że mi nie odpowiesz na list, bo nigdy nie odpowiadasz, ale jest jedna rzecz, którą upewnisz mnie i inne dziewczyny, że istniejesz i ja im to mogę też tak udowodnić, bo ja wierzę, że istniejesz i zawsze będę wierzyć! Na placu Aradii jest jej fontanna, a ja przechodzę tam co tydzień po mszy do domu razem z rodzicami. Wszyscy lubią tą fontannę, ale ja uważam, że jest jakaś nudna i wogle fajniej by było jakby była fajniesza. Może zrobiłbyś mi taki prezent, że zaczarowałbyś w niej wodę? Morze szybciej lecieć, albo wolniej, albo zmieni kolor! morze błyszczeć się jak brokat? czy nie?
Suzie Morrell, lat 7
List w ramach eventu Duch minionych świąt znajdujesz w swojej skrzynce w fabularnym czerwcu, dokładny dzień możesz wybrać samodzielnie, podobnie jak dokładną lokację, w której rozegrasz wątek, o ile będzie pasowała do treści listu. Pełny wątek należy zgłosić najpóźniej do 6 stycznia 2025 w tym temacie. Pamiętaj, że zadanie wykonać możesz tylko z postacią, z którą jeszcze nie zagrałeś.