20 grudnia 1984Drogi Krampusie,
W tym roku nie chce lalki, bo chciałabym Cie prosić, żeby moi rodzice się pogodzili. Moja mama jest bardzo smutna odkąd tata wyprowadził się z domu i mówi, że znalazł sobie jakąś inną panią i chce nas zostawić już na zawsze i mówi, że tata nie kocha już jej tak bardzo jak kiedyś, a ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego. Mama często płacze teraz w nocy i mówi, że to nie jest jej wina, że tata nas nie kocha, i moja wina też nie jest, ale ja widzę, że bardzo się martwi i nawet przestała piec moje ulubione ciasteczka, a zawsze to robiła, bo były pyszne, takie z czekoladom i takie kruche, a w ogóle robiła też takie z miodem i były ulubione babci Karen. Była uśmiechnienta, a teraz jest taka cicha i smutna bardzo jakby. Mówi, że tata chce odejść i nie da się nic już zrobić. Ale ja nie chce! W kościele mówiomą, że to nie jest takie łatwe. I że Piekło nie pozwala. Czy to prawda? Jeśli tak, to proszę Cię Krampusie, bardzo bardzo bardzo proszę, porozmawiaj z Lucyferem i Lilith, możesz to zrobić, prawda? Moja mama nazywa się Ellen, a tata Rodney Bickford. Chciałabym, żeby tata wrócił. Wiem, że jest trochę zły na mamę. Mama czasem krzyczy. Boję się. Chce żebyśmy byli rodzinom. Mama mówi, że tata już wysłał rzeczy do sondu i że nic się nie da zrobić, ale Ty potrafisz, prawda? W tym roku byłam bardzo bardzo grzeczna i chciałabym tylko, żeby tata do nas wrócił i mieszkał razem z nami. Tata jest super i zawsze bawił się ze mną w bazę, budowaliśmy jom z poduszek i bawiliśmy się w wojsko i było wtedy super! Bardzo go kocham i bardzo kocham mame, nie chce żeby mieszkali osobno. Może masz jakiś sposób, żeby im pomóc, żeby się pogodzili?
Bardzo proszę, Krampusie!
Amber Bickford, lat 8
List w ramach eventu Duch minionych świąt znajdujesz w swojej skrzynce w fabularnym czerwcu, dokładny dzień możesz wybrać samodzielnie, podobnie jak dokładną lokację, w której rozegrasz wątek, o ile będzie pasowała do treści listu. Pełny wątek należy zgłosić najpóźniej do 6 stycznia 2025 w tym temacie. Pamiętaj, że zadanie wykonać możesz tylko z postacią, z którą jeszcze nie zagrałeś.