Yes, ma'am22 kwietnia | Judith Carter & Daniel Murphy
sala treningowa
Noga mija się z celem, kobieta mija się z powołaniem. Może nieźle unika, ale ona póki co w niego nie trafiła ani razu. Nie powstrzymał kącika ust, bezczelnie wędrującego do góry. Był niewątpliwie większym celem, niż ona. Obrotem wymiguje się od jej kopniaka i nawet zaczyna podobać mu się ten taniec. Lekko na nogach odbija się od podłoża — zaciśnięte dłonie w pięści idą w ruch. Jedna — ta kłamliwa — leci w stronę jej twarzy, druga — ta podstępna — znów celuje w brzuch. Ta pierwsza jest zdolną aktorką, która ma jedynie ukryć prawdziwy atak. atak: cios średni; st. 55 20 (15 + 5) + wynik k100 obrażenia: 15 + (k20/2) PŻ: 191 |
The member 'Daniel Murphy' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 29 -------------------------------- #2 'k20' : 4 |
Pięść nie napotyka brzucha; napotyka pustkę, a on uśmiecha się jeszcze szerzej. Co to za rozrywka, gdy zawsze się udaje? Żadna, z byka też trzeba spadać. Wystarczy wstać, krzyknąć yeehaw i— —łokciem celować w nos. Na południu kobiety są ulepione z twardej gliny — liczył, że w Kazamacie też. atak: cios średni; st. 55 20 (15 + 5) + wynik k100 obrażenia: 15 + (k20/2) PŻ: 191 |
The member 'Daniel Murphy' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 24 -------------------------------- #2 'k20' : 6 |
Brwi na moment mkną ku górze. Chwila uznania nie wybrzmiewa i mija bardzo szybko – młody wiedział, jak walczyć. Wiedział, jak mylić wroga. Ktoś go dobrze nauczył się tłuc. Dobrze. Bardzo dobrze. Na szczęście jego ciosy trafiają w powietrze – i jeden, i ten mylący, i jeszcze kolejny, gdzie chciał mnie uderzyć… łokciem? Wykorzystując sytuację, przedramieniem odpycham łokieć, a kolanem celuję w zgięcie nogi. Punkty życia: Judith: 164/181 (-17 P) Wyprowadzam cios średni | próg: 55 | modyfikatory: 10+5 (sprawność + walka wręcz) | próg właściwy: 40 Obrażenia: 10 + k20/2 |
The member 'Judith Carter' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 89 -------------------------------- #2 'k20' : 2 |
— Walczysz dobrze, ale walczyłbyś lepiej, gdybyś trafiał – rzucam jeszcze na krótko przed tym, jak moja noga mknie już w kierunku zgięcia. Tymczasem, wykorzystując chwilę przewagi, a może zawahania, o ile nie uda mu się odskoczyć, formuję dłoń w pięść, celując centralnie w brzuch. Młody zna się na rzeczy, to muszę przyznać. Dobrze. Nie będę z nim traciła czasu na wprowadzanie w podstawy. Punkty życia: Judith: 164/181 (-17 P) Wyprowadzam cios średni | próg: 55 | modyfikatory: 10+5 (sprawność + walka wręcz) | próg właściwy: 40 Obrażenia: 10 + k20/2 |
The member 'Judith Carter' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 27 -------------------------------- #2 'k20' : 10 |
Kolano wędruje pod jego własne, pięść w stronę jego brzucha, a on nie myśli. Nie musi; pamięć mięśniowa robi to, co do niej należy — pamięta. — Mocne słowa, jak na kogoś, kto— Przenosi ciężar ciała na drugą nogę, w półobrocie próbując zmienić miejsce. unik: cios średni, st. 55 20 (15 + 5) + wynik k100 obrażenia: 15 + (k20/2) PŻ: 191 |
The member 'Daniel Murphy' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 65 |
— —jeszcze ani razu mnie nie trafił— Był szybszy niż ona; jej ręce i kolano przytuliły znów powietrze. Gdyby był złośliwy, to zapytałby, czy nie wolałaby spróbować najpierw z workiem treningowym. One wolniej się ruszają. Korzystając z okazji, że ona zrobiła krok do przodu, on krok w bok, postanowił złapać za rękę, która została w tyle i tym razem ją wykręcić za jej plecy. — —ma'am. atak: cios średni; st. 55 20 (15 + 5) + wynik k100 obrażenia: 15 + (k20/2) PŻ: 191 |
The member 'Daniel Murphy' has done the following action : Rzut kością #1 'k100' : 74 -------------------------------- #2 'k20' : 8 |
Unika. Skubany, dobry, jest. Parskam krótko, słysząc odpowiedź. I wyszczekany. Dobrze dla niego, służba go nie zeżre psychicznie. Dodatkowo wykorzystuje sytuację i potrafi wyprowadzić kontrataki. Ma wyobraźnię. I pewne doświadczenie w walce. Dobrze. Widząc wycelowane w moją stronę łapy, usiłuję zabrać je, zanim mi je wykręci za plecy. Unik | próg: 55 | modyfikatory: +15 |
The member 'Judith Carter' has done the following action : Rzut kością 'k100' : 88 |
Jestem szybsza. On też mnie nie trafia, ale tym razem nie wykorzystuję sytuacji, nie wyprowadzam ataku. Daję mu złapać równowagę po nieudanym ataku, nim zaplatam dłonie krótko pod biustem. — Następnym razem o rękę wystarczy poprosić – rzucam z głuchym parsknięciem. Nie jestem złośliwa (na pewno?), obracam w żart sytuację, traktując prawie jak kumpla po fachu. Cóż, niedługo pewnie nim się stanie. Miał potencjał. – Kto cię uczył walczyć, szeregowy? Ktokolwiek to zrobił, zrobił to dobrze. Czas na historie życia przyjdzie jednak później (albo nie przyjdzie wcale), bo to przecież dopiero pierwsza część sparingu. — Tyle mi wystarczy. Teraz magia. Magipugnus. – Nie ostrzegam, ale też zaklęcie, które rzucam, jest tak śmiesznie proste i nieszkodliwe, że na jego miejscu bym się na siebie obraziła. Punkty życia: Judith: 164/181 (-17 P) Atak | Magipugnus | próg: 40 | magia odpychania: +24 |