12.12.1984Drogi Krampusie,
Pisze do Ciebie bo troche nie wiem do kogo mogę napisać. Moja starsza siostra robi takie fajne sztuczki że prawie jak w cyrku, w ogóle super są i umie nawet stać na głowie i chodzić na ręnkach i w ogóle chce w ogóle latać na linach tak jak panie w cyrku, bo ostatnio byliśmy w takim magicznym i tam było super, i ona by tak chciała i ja też bym chciał żeby ona tam kiedyś była w takim cyrku. Tylko mama mówi, że ona nigdy nie będzie akrobatkom bo ma ciągle czarne usta i kto będzie chciał taką artystkę co to tak nieładnie wyglonda.
A to w ogóle nie jest prawda. Claire jest najładniejszom dziewczynom świata. Ma takie loki fajne brązowe tylko ciągle chce je prostować, wogule tego nie rozumiem, i takie różowe policzki, i takie ładne oczy brązowe i taki ładny uśmiech i to w ogóle nie fair że przez czarne usta nie będzie mogła wystempować, przeciesz wystempuje się dla ludzi jak się gwiazdy robi i w ogóle przecież usta nie som do tego potrzebne, prawda? Proszę, może mama się nie zna. Chciałbym, żeby Claire nie miała tych ust czarnych. Ale może to nieważne jest. Chciałbym żeby ktoś zobaczył Claire jak robi te swoje figury albo w ogóle powiedział jej że te usta som przecież w ogóle nieważne. Ona się chyba troche załamała i nie jest już tak uśmiechnięta odkąd mama jej powiedziała że nie będzie akrobatkom. Możesz jej pomóc? Mieszkamy w Salem, obok takiego sklepu z kadzidłami, tak gdybyś chciał z niom porozmawiać może.
Anton Dubois, lat 10
List w ramach eventu Duch minionych świąt znajdujesz w swojej skrzynce w fabularnym czerwcu, dokładny dzień możesz wybrać samodzielnie, podobnie jak dokładną lokację, w której rozegrasz wątek, o ile będzie pasowała do treści listu. Pełny wątek należy zgłosić najpóźniej do 6 stycznia 2025 w tym temacie. Pamiętaj, że zadanie wykonać możesz tylko z postacią, z którą jeszcze nie zagrałeś.